Ταξιδιωτικά Κείμενα Προορισμών

Αρχικά για τις ανάγκες του campaign website και σε επόμενο στάδιο για τη νέα επίσημη τουριστική ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το οποίο θα αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια του έτους 2017, δημιουργήθηκαν και αξιοποιούνται στρατηγικά, 36 ταξιδιωτικά κείμενα με την τεχνική της δημιουργικής αφήγησης (story telling), συνολικής έκτασης 75.000 λέξεις, σε 5 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ρωσικά) για προορισμούς και ταξιδιωτικές εμπειρίες της Δυτικής Ελλάδας.

Τα κείμενα δημιουργήθηκαν βάσει στοχευμένου πλάνου περιεχομένου, το οποίο αξιοποιεί στοιχεία και στρατηγικές κατευθύνσεις από το Σχέδιο Μάρκετινγκ Τουριστικού Προϊόντος. Τα κείμενα εμπίπτουν σε 2 κατηγορίες περιεχομένου, σε κείμενα προορισμών και κείμενα θεματικών εμπειριών. Τα κείμενα προορισμών (Destination Articles), εστιάζουν στην παρουσίαση του εκάστοτε προορισμού ενώ τα κείμενα θεματικών εμπειριών (Thematic Articles), παρουσιάζουν μια η περισσότερες εμπειρίες που δύναται να ζήσει ο επισκέπτης σε συγκεκριμένους προορισμούς.

Βάσει των κατηγοριών αυτών, το πλάνο ανάπτυξης περιεχομένου περιλαμβάνει: 4 κείμενα σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας, τα οποία παρουσιάζουν προτάσεις διακοπών ανά εποχή (Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας), 10 κείμενα για την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, 11 κείμενα για την Π.Ε. Αχαΐας και 11 κείμενα για την Π.Ε. Ηλείας, τα οποία παρουσιάζουν προορισμούς, αξιοθέατα, εμπειρίες και προτάσεις διακοπών με δημιουργικό (creative story telling) και εμπειρικό (experiential) ύφος και λόγο.

Σημείωση: Τα ταξιδιωτικά κείμενα είναι Stories που επιδιώκουν να εμπνεύσουν το ταξιδιωτικό κοινό και να του δημιουργήσουν την επιθυμία να επισκεφθεί τους προορισμούς, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν αναλυτική γεωγραφική καταγραφή αξιοθέατων και χαρακτηριστικών των προορισμών.

Περιηγηθείτε στα Κείμενα Προορισμών και Θεματικών Εμπειριών της Δυτικής Ελλάδας στο www.western-greece.com

Travel Stories

 

 

Πλήρης παρουσίαση των κειμένων στη νέα τουριστική ψηφιακή πύλη της Δυτικής Ελλάδας, η οποία θα ολοκληρωθεί σύντομα.