Ψηφιακή Προώθηση

Ψηφιακή Προώθηση σε online δίκτυα

Ενέργειες Ψηφιακού Marketing για την ανάπτυξη των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης της Περιφέρειας και την επισκεψιμότητα στο Campaign Website και στην τουριστική πύλη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Για τους σκοπούς της ψηφιακής προώθησης θα γίνει χρήση του  Media Plan, το οποίο αποτελεί μια μέθοδο ψηφιακής προώθησης με διαφορετικά formats αλλά και retargeting σε αγορές – στόχος, με στόχευση σε news & travel platforms ανά αγορά. Περιλαμβάνει Google Display ads, Banner Campaign, Social media ads & Like Campaigns. Promoted content στα social media και προώθηση Videos.

Η προώθηση χωρίζεται στις ακόλουθες φάσεις:

  1. Φάση λανσαρίσματος (Launching Phase): Ανάπτυξη critical mass στα Social Media, με ενέργειες απόκτησης fan base.
  2. Φάση καμπάνιας (Campaign Phase): Ενεργοποίηση καναλιών επικοινωνίας και εκτέλεση πλάνου προώθησης (Social Media, μέσω Programmatic Plan και προώθηση video)
  3. Καλοκαιρινή καμπάνια (Summer Campaign): Κύρια στόχευση στο ελληνικό κοινό και προώθηση καλοκαιρινών προορισμών και εμπειριών. Δευτερεύουσα βαρύτητα στην προώθηση φθινοπωρινών και χειμερινών προορισμών και εμπειριών, ιδίως για το ξένο κοινό.

Το πλάνο προώθησης υλοποιείται με στόχο την προβολή καλοκαιρινών προορισμών και εμπειριών της Δυτικής Ελλάδας, εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου. Καθώς πλησιάζουμε την καλοκαιρινή περίοδο η στόχευση κατευθύνεται προς το κοινό του εξωτερικού, για την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας (awareness) για τους προορισμούς της Δυτικής Ελλάδας και της δημιουργίας διάθεσης για τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.